سفارش تبلیغ
صبا ویژن

باز ... پ :

وبعد :

... رَأَیتُ أَحَدَ عَشَرَ کَوْکَبًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ ... .

سلام علیکم ، صبح (الف) بخیر .

متاسفانه با توجه به شرایط جوی حاکم بر :"این ج.ا" یعنی بر :"جمهوری اسلامی" ایران ، در بیشتر نقاط ایران شاید هموطنان عزیز و گرامی بگن امروز مراسم سیزده بدر نمی تونن بجا بیارن !

خب ! بله ، ولی :"باز" دید از :"طبیعت" ، بعد "باز" دید ایام عید ، که تا دوازده فروردینم رسمه ، فقط بازدید از مثلا کوه ، در و دشت نیست که ! و دیدنش ! ما ، منجمله ایرانیا که رسم کهن سیزده بدر رو داریم ، می تونیم بازدیدی از "طبیعت" خودمون هم داشته باشیم و این رسم دیرینه رو :"زنده" نگر داریم .

بعلاوه ! بقول مولود کعبه علیه السلام ، دانستنی که فقط مثلا دیدنی ، شنیدنی و ... نیست که شامل طبیعت بیرونی میشه ! بلکه نه تنها دانستن :"مسموع" مطبوع هم داره ! تازه :

لا ینفع المسموع (پ) اذا لم یکن المطبوع .

با آرزوی مورد طبعتون ، وقت ! بخیر .

که بقول معروف : ماهی رو هروقت ! از آب (سلام بر حسین) بگیری تازس ، و اختصاص به امروزم نداره ! منتها امیدوارم که امروز سیزده بدر خوبی داشته باشین ان شاءالله ، والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته .

----------------------------

زیرنویس :

الف :

ساعت هشت و ... بامداد روز سیزده فروردین هزار و سیصد و نود و هشت هجری خورشیدی .

بعبارت دیگه بامداد :"سیزده بدر" .

:"سیزده" مثل بیشتر تعبیرات یا الفاظی که گفته شده و می شود ، و یا واژه هایی که بکار برده شده و می شود ، در طول تاریخ دستخوش معنا های مختلفی ازش شده ، مثلا گفته شده :

سیزده عدد نحسه !

و یا مثلا در این روز ، یعنی سیزده فروردین دروغی گفته میشه که بهش گفته شده :

دروغ سیزده !

و مانند اینا و در مقابلم مثلا :

سیزده رجب

رو داریم و بد نیست بگم که در صلوات که گفته میشه :

اللهم صل علی محمد و ...

:"ال" که بعدش گفته بشه عبارته از دختر پیامبر و دوازده معصوم دیگر ، یعنی دوازده امام ، یعنی همسر دختر پیامبر و حسنین ایندو و تسعة من ذریة الحسین .

خب ! از جمله واژه ها که نه تنها تغییر کرده در طول تاریخ ، بلکه بعنوان مثال :"سوفیست" که به یونانی یعنی :

دانشمند

درست شده عکس مثلا :" فیلسوف" که امروزه به دارنده ی فوق دکتری گفته میشه .

البته "فیلسوف"م معنی اولیش این نبوده ! بلکه به یونانی به :

دوستدار دانش

گفته می شد ، که سقراط وقتی دید "دانشمند" ا شدن مثلا :"وکیل" پولدارا ! و در خدمت مثلا :"سرمایه دار"ا در اومدن ، مثل الانم ! که همین طوره ! اسمش خودشو ، با اینکه یکی از دانشمندا بحساب میومد ، گذاشت :

دوستدار دانش

حالا بمونه ، همونطور که قبلا هم گفته ام ، اینو با دل یا قلبش گفت !؟ یا با خرد یا عقلش !؟ صرف نظر از اینکه شاگردش افلاطون بعد اون گفته :"دانش" یعنی یادآوری (پ) ، و داستان غار و تابش روشنی از مثلا سوراخی بر دیواره ی غار و رد شدن یکی یا چیزی از مقابل اون سوراخ و افتادنش سایه اش بر دیواره غار رو مثال زد ، که علم یا دانش اهل غار اون سایه ها است و نه اونی که از جلوی سوراخ رد میشه ! ولی از :"دانش پزوهش" ی که خود سقراط مطرح کرده میشه دریافت که :"دوستدار" دل یا قلبش بوده ! و بعبارت دیگه نخست اون بوده که باب :"معرفت!" ، یعنی :"به تعبیر معروف" عرفان رو باب ! کرده ، نه اینکه شاگردش افلاطون و اشراقیون ! عشق و مشقو ، تصوف و مصوفو ووو رو راه انداخته باشن ! و بعدشم در دوران :"عباسیان" و خصوصا :"مامون" وارد "به تعبیر معروف" حوزه ی اسلامی شده باشه !

همینطور :"باب معرفت" رو در "دانش پژوهش" مثلا نسبت داده بشه به :"معلم ثانی" و به تعبیر معروف از :"ابداعات" تش بحساب آورد !

چراکه این سقراط بوده که باب تعریف مثلا واژه ی :"عدالت" ، و دیگر گفته ها رو :"باز" کرده ! البته بحسب :"تاریخ علم" بشری ! وگرنه نخستین حرفی که زده شده که گفته بشری نیست ! و نخستین تعریف اونم که از طرف بشری نبوده ! که گفتم اشاره ای داشته باشم و ان شاءالله بمونه در بازگشت به بحث :

دانش پژوهش

که هرچند گفتم امیدوارم به :"سیزده" رجب امسال نکشه ، مقصود از "سیزده" این سیزده نبود ! حتی با اینکه درست سیزده روز بعد سیزده رجبه ! بعد روز تولد مولود :"کعبه" !

خب ! چی داشتم می گفتم !؟ اینو می گفتم که که سقراط یه :"دانش پژوهش" رو راه انداخت که اسمشم گداشت :"مامایی" ، یعنی اونی که بچه رو بدنیا میاره ! حالا در کُ"ج.ا" ؟ یعنی کجا ؟ بمونه ! آیا در :"دنیای بیرون" !؟ یا :"درون" شو و مثلا در مرکز یا قلب یا دل بینایی !؟ که بحثش گذشت در نوشته ی قبلی !؟ یا بقول مثلا شاگردش در :"غار" یادآوریش !؟ و یا ... ، خلاصه مولود کجا؟! این دیگه در :"دانش پژوهش"ش نیومده و اومده هم باشه ، یعنی به چشم ! بیاد ، که میاد ! صاحب "دانش و پژوهش"ش بچشم نیاورده ! و با اینکه بچشم میاد ! ولی به نظر نمیرسه که سقراط :"حکیم" حکمش حکمی از سر عقل یا خرد بوده باشه ! بلکه نهایتش ، دوستدار دانش دل یا قلبش بوده ! اگه گفته نشه دل یا قلب بیناییش بوده ، مثلا ! :

من دوستدارم ببینم !

حالا بمونه برا اینکه مثلا :

سوفیست

یا دانشمندا ، حالا چی دارن بگن !؟ و یا نه ! عملکرد اونا اینو به فکر ! یا اندیشه انداخت !

ب :

حالا بمونه که بعدش ، شاگردش ارسطو چه فکری کرد !؟ برا :"دانش پژوهش" که هنوزم رایجه در مراکز علمی رسمی و غیر رسمیش ! و حتی در "دانش پژوهش" علم یا دانش :"ریاضی فیزیک" م !

ان شاءالله در بازگشت به بحث :

دانش پژوهش

بیشتر میگم که مثلا چرا راسل انگلیسی غش کرده و گفته :

ژرژ بول با :"جبر گزاره ها" ش منطق ! رو وارد ریاضی کرد !

که قبلا گفتم ! البته کدوم :"گزاره" !؟ حالا :"ها" شم بمونه ! ولو یکی ! آخه در باب ! تئوری طبیعی ! مجموعه هاش ! یعنی علم یا دانش ریاضی ! که یه مجموعه که بیشتر ! نداره ! که گفتم :

تا بخواد :"یک" بشه ! دیجیتالی :"بازگشت" داره به نخستینش ! یعنی :"صفر" میشه !

حالا در :"کجا" ! نه دیگه ! اینو منطق ریاضی بی پرده و با صراحت تمام میگه :

کجا !

که نه تنها منطق قدیمش تا زمان اون ! یعنی جدیدش به زبون نیاورده بود ! بلکه هنوزم حرفی ازش نمی زنه که مثلا :"تصور و تصدیق" در : کجا !؟

حتی امروز ! که سیزده ! بدر رو در کجا بدر کرده !؟ یا می کنه !؟

پ :

بقولی :

بخونید :

وارداتی ! از خارج ، دنیا ، جهان و یا عالم خارج ! یا بیرون ! حتی :

آسمون

یشم ! با ستاره هاش و نزدیگترش به ما ! یعنی خورشید و ماه هم ! که :

... رَأَیتُهُمْ لِی سَاجِدِینَ ، ... . 


خبر مایه
آمار وبلاگ

بازدید امروز :24
بازدید دیروز :194
کل بازدید : 1345142
کل یاداشته ها : 1761


طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ