سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سلام علیکم

امروز در ایران روز تولد آخرین پیام آور یا بقول قرآن خاتم انبیاء ، همچنین روز تولد آقا امام صادق علیه السلام را جشن گرفته ایم ، خب اول تبریک عرض کنم این روز را خدمت شما عزیزان و بعد برم سر بحثی که داریم که رسیدیم به میدان حافظه .

چراکه نه تنها ما بلکه همانطور که عرض شد بشر در آرزوی زدن حرفی در مورد حافظه ی انسان است که بر اساس آن بنای علم یا دانش خود را بگذارد ، حالا چه برای جمع آوری اطلاعات بحافظه سپرده شده از طریق اعضای حسی باشد که با جهان خارج ارتباط بر قرار می کنند ، وچه برای پردازش این دستاورد و همچنین برای حفظ و نگهداری این هم ، برای این سه هم حرفش همانست که دیدیم استاد شهید فرموده که : لوحی خام داریم بنام حافظه ، ذهن ووو .

خب با این حساب در لوحی خالی ، صفر و تهی اطلاعات زده می شود ، ولی مشکل اینجاست که پس از زدن دیگر خام نیست !؟ و آن حرف برای آغاز ساختمان کاخ علم و دانش کاربرد داشت و حالا باز باید خالی شود که بقول مثلا مرحوم بار دیگر بر روی آن چیز دیگری زد ! که این خالی پر شدن یا بقولی دیجیتالی بودن لوح یا حافظه هم دیدیم که مشکل ایجاد کرده و منطق فازی آمده که مشکل گشا باشد .

در حالیکه بحث در داشتن حافظه یا همان لوح محفوظ است ، آنهم نه پس از افتادن یکی از اعضای حسی به جهان خارج و در نهایت به حافظه سپردنش ، که دیدیم بقول استاد شهید : " ما فاقد آن " هستیم ، که پس از جمع آوری اطلاعات از طریق اعضای حسی : " ذهن سازی " یا حافظه سازی شکل می گیرد .

مثلا همین مردم بحرین در میدان لؤلؤ جمع شده اند دیده یا شنیده که مثلا مردم مصر در میدان تحریر جمع شدند و به هدفشان رسیدن ، خب با به حافظه سپردن این واقعه قضیه ختم می شود ؟ برای تاسی و الهام گرفتن از کار مردم مصر فقط بحافظه سپردن کفایت نمی کند ، بلکه یادآوری آنهم لازم است و این دیگر به تقلید از دیگری نیست مگر اینکه مردم بحرین ذکر و فکری هم علاوه بر داشتن حافظه داشته باشند و تازه بقول حماسه سرای ما ، البته به تعبیر بنده : خداوند جان و خردی هم داشته باشند .

وگرنه بحرف مثلا استاد شهید نه تنها فکر ، بلکه عقل و جان داشتن و خلاصه ی کلام خدا سازی هم خواهند داشت !؟ درست مثل شبیه انسانی که بقول مدیرمان قرار است با هم ارتباط برقرار کنند و تبادل اطلاعات نمایند و ... ، این چیه نت پیشنهادی ایشان را عرض می کنم !؟ چراکه خدای این چیه کامپیوتر را هم خالق و سازنده اش به لوح محفوظش زده ، ولابد هم شبیه خدای خودش !

این بعنوان مثال عرض شد و اختصاص به مردم خاصی ندارد ، چراکه وقتی مثلا مرحوم علامه می فرمایند : برای نخستین بار که چشم ما افتاد به جهان خارج و الباقی ساختمان علم و دانش ، آنوقت استقلال و آزادی ما در برابر جهان خارج یعنی چه ؟! جز شبیه سازیش مثل جهان خارج ؟ بلکه شبیه سازی ما هم طبق همان ؟ اصلا ما یعنی چه ؟ مایی در کار نیست که حتی حرکتی به رحم مادر چسبیده باشد و نخستین جهان خارجی را تجربه کرده باشد ، حالا تجربه ی اسماء برای آدم ، نوح ، عیسی ، موسی ، ابراهیم و خاتم انبیاء بماند ؟ چراکه شاید گفته شود تجربه ی ایشان شخصی بوده !؟ و لابد هم شبیه تجربه ی ایشان !؟ هرچند اینهم صورت مسئله را حل نمی کند ، چراکه حرف بودن ماست نه مایی پس از تجربه ای ؟

پس حرف ساختار ماست که ادعا شده این چیه کامپیوتر ، یا شبیهش ! رایانه ساختاری شبیه ما دارد و بعد این چیه نتی خواهیم داشت و آرزوی مدیرمان !؟

البته که ایشان از خود شناسی هم حرفی زده اند ولی کدام خود ؟ مگر خودی در کار است ؟ که این چیه نتی مثل جهان خارج داشته باشد ؟

بگذریم ! برویم دنبال بحث خودمان ، رسیده ایم به میدان حافظه ، ولی نه از جهان خارج ! بلکه از طرف ذکر فکر عقل خدا دادیمان .

آری می خواهیم سری به جهان خارج بزنیم و مثلا بقول مرحوم علامه چشممان به آن بیفتد ، ولی بحکم عقل که در نهایت هم فکری برای عقل حاکم داشته باشیم تا حکم کند ، حالا این که پس از یادآوری از حافظه در باره اش فکر کرده این می خواهد حرف انبیاء که حرف خدا را می گویند باشد یا حرف دیگری ، چراکه بهترین حرف را عقل می پذیرد ، البته عقل خدا دادی نه هر چه جای عقل را گرفته باشد و حکم و حکومتی بخواهد داشته باشد ، چراکه مثلا دل هم تعقل می کند که فرمود : لهم قلوب لا یعقلون ، و بعضی هم که عقلشان مثلا در چشمشان است !

خب ، پس تا اینجا مسئله اینست که آیا ما حافظه ای داریم !؟ و بعد مسئله اینست که چه شکلی است ؟ پس صورت مسئله اول این نیست که حافظه چه شکلی باشد که و تازه هم بگردیم یکی از اشکال رایج را از جهان خارج برگزنیم و یک اسلامی هم پسوندش کنیم و کار تمام ! و شبیه سازی هم مهیای کار !

خیر ! چراکه ما در مقابل این پیشنهاد هم مستقل و آزادیم ، آنهم نه برای بازهم : " آری یا نه " ی شبیه ایجاب و سلب یا صفریک جدیدش و از این دست ، چراکه اگر هم ما شبیه پیشنهاد دهنده اش حرفی و پیشنهادی نداشته باشیم بازهم حرف محدود به این پیشنهاد نیست که عقلمان بهترینش را برگزنید ، چراکه امروز روز تولد آخرین پیامبر و امام صادق ماست !

خب ، آخرین پیامبر که حرف خدا را از جهان خارج دریافت کرده ، یعنی من درآوردی نبوده پیامش برای ما ، چه شکلی حفظ کرده ؟ آیا جز شبیه ما ؟

طبق منطق ارسطویی یا کامپیوتری و یا فازی که نبوده ؟ بوده ؟

امام صادق چطور حافظ دین پیامبر ؟ جز شبیه ما ؟

شاخص چیست ؟

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ ، وَالنَّجْمِ إِذَا هَوَى ، ... . دومین سوره ی دارای سجده ی واجب در قرآن پس از سوره ی اقرا ، یعنی جمع کن .

تا بعد ان شاء الله فعلا خدانگهدار .

--------------------

بعد از لؤلؤ ببخشید تحریر هم مثل سابق .

ارسال کننده مریم یزدی.

  

 

 

 


خبر مایه
آمار وبلاگ

بازدید امروز :152
بازدید دیروز :741
کل بازدید : 1353868
کل یاداشته ها : 1763


طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ