سلام علیکم .
عزیزی دیگر منت نهاده و از راهی دور پیامی داده اند که در قسمتی از آن آمده :
سلام
...
اما به نظر می آید ... چون عمق معلومات افراد با هم متفاوت است،دو فرد آزاد اندیش ممکن است مثل هم فکر نکنند. اما به یک اندازه نتیجه ی فکر هر دویشان صحیح باشد.چیزی مثل قصه ی حضرت موسی و حضرت خضر.یعنی اگر کسی در نتیجه ی تفکر به جای دیگری رسید که ما نرسیدیم به این معنی نیست که او در روند تفکر خود خطا کرده .
ضمن تشکر از ایشان این را بیشتر برای آن یادآوری کردم که در رابطه با یکی دو مطلب قبلی بنده بود .
یعنی همانطور که ایشان فرموده اند لازم نیست که یکی از ( ما ) بنده ، شما و دیگری هم خطا کار باشیم در تفکر یا اندیشیدن بقول خودمان .
ضمن اینکه هنوز هم منتظر همفکری شما هستم که پاسخی به پرسش اولم داده شود ، اظهار نظرتان در مورد نظر ایشان هم برایم رهگشاست .
باتشکر از همفکری شما ، فعلا خدا نگهدار .
سلام علیکم
در اظهار نظر ها عزیزی فرموده :
باسلام وخسته نباشید..از اینکه به وبلاگ بنده حقیر آمدید ممنون ..از مطلب جالبتون هم ممنون بهره بردیم ..و مشتاقم که در پست های بعدیتون بیشتر راجع به ( انواع تفکر ) بدونم ..مثلا نیروی تفکر وحتی تاثیراتش..باز هم تشکر..التماس دعا..یاحق.
و دیده می شود که عزیز دیگری فرموده :
سلام
ممنونم از حضورتان
اما فکر و مساله ای که فرموده اید از جهات مختلف قابل بررسی است
ولی به هر حال ( به تعداد نفوس ) فکر وجود دارد و عبادت
ممنونم
یا حق
ضمن اینکه هنوز منتظر همانم که فکر یا اندیشه یعنی چه ؟ و بعد ( انواع ) ش را همانطور که گفته شده : ( بدانیم ) ، می بینیم که گفته شده : ( به تعداد نفوس ) وجود دارد .
آیا به این معنی که به تعداد ( ما ) ، یعنی شما و بنده ؟
وآیا یکی از ما مثل یکی از دو حالتی که در نوشته ی قبلی که از تفسیری نقل شد ؟
ووو ؟
خب هریک از ما چند نوع فکر می توانیم داشته باشیم ؟
آیا در این صورت هم به تعداد نفوس بنده یا شما ؟
مقصود هم این نیست که مثلا بنده یا شما در مثلا ریاضی فیزیک ، یا علوم تجربی ، ویا علوم انسانی و هنر که گفته می شود ، همچنین علوم د ینی هم که ویژه ی مدارس علوم دینی در حوزه گفته شود چند نوع فکر می کنیم ؟ که پاسخ این باشد که به تعداد همین ها یا بیشتر .
چراکه هریک از ما در هریک از اینها هم فکر می کنیم .
یعنی آیا ما به تعداد ما و هر یک از ما به تعداد مثلا همانها که عرض شد فکر می کنیم ؟
باز هم یادمان نرود که این پرسش هم پس از آنست که پرسیده بودم وقتی فکر می کنیم یا بعبارت دیگر می اندیشیم ، چه میکنیم ؟ یعنی تفکر یا اندیشیدن چه کاریست ؟
باز هم با تشکر از همفکری شما ، فعلا خدانگهدار .
سلام علیکم .
عبارت فوق الذکر را نه تنها بنده یا شما بکار برده ایم ، بلکه بگوشمان هم خورده که مثلا دکارت فرانسوی گفته که : من فکر می کنم ، ... .
مقصود این نیست که چه می کنیم ؟ چراکه این را پرسیده ام و هنوز هم این پرسش بقوت خود باقیست و انشاء الله پاسخها را هم بوقتش جمع بندی می کنیم .
بلکه در این فاصله امروز می خواهم این را بعرض برسانم که مثلا در تفسیری نمونه که نقلش گذشت دیدیم که گفته شده : فکر کردن ذاتا کار خوبی است اما به شرط اینکه در مسیر حق باشد که گاه یکساعت آن فضیلت عبادت یکسال، و حتی یک عمر را دارد، چرا که همان یک ساعت میتواند سرنوشت انسان را به کلی دگرگون سازد، ولی اگر فکر در مسیر کفر و فساد و شیطنت به کار گرفته شود مذموم نکوهیده است، و فکر کردن ولید از همین نوع بود.
حالا کاری نداریم به اینکه آیه ی : ( انه فکر و قدر ) اولین آیه ایست که از ( فکر ) یا اندیشه در آن حرفی بمیان آمده که به اصطلاح کلمه یا ترکیبی تازه باشد که نیاز به تعریف دارد یا نه اولین آیه نیست و مفسر در جای خودش به تعریف آن پرداخته .
ولی آیا وقتی مثلا بنده یا شما فکر می کنیم ویا شخص مورد نظر در آیه هم که قرآن می گوید فکر کرد ، کاری جز این کرد ؟ و آیا همانطور که در تفسیر مذکور دیدیم این کار ( حداکثر ) دو حالت دارد ؟ یکی مثلا مثبت : ( که گاه یکساعت آن فضیلت عبادت یکسال ، و حتی یک عمر را دارد ) ؟ و یکی هم مثلا منفی که : ( فکر کردن ولید از همین نوع بود ) ؟
بعبارت دیگر آیا دو نوع فکر داریم ؟ مثل دو نوعی که گفته شده ؟
بازهم ناگفته نماند که موضوع همانست که بقوت خود باقیست و پس از آن می توان رفت سراغ اینکه فکر یا اندیشه بر چند نوع است .
با امید به همفکری شما ، فعلا خدانگهدار .
سلام علیکم
از برادر مسعود ابولقاسم زاده ، صاحب وبلاگ یه مسافر ، و مدیریت محترم پارسی بلاگ تشکر می کنم که مشکل بنده را برای ادامه ی نوشتن در اینجا حل کردند
والسلام علیکم ورحمه الله و برکاته . احمدعلی یزدی